Laxpudding

Den 7e februari 2013 startade vårat halv-åtta-äventyr med en premiärmiddag hemma hos Stina. Tanken var att vi skulle pigga upp vardagen med enkla middagar och trevligt sällskap. Vi hade aldrig träffats alla fyra förut men insåg redan under denna första middag att detta var ett koncept som skulle hålla länge, god vardagsmat, skvaller och många skratt!
 
Eftersom Stina är den enda västkustsbönan i sällskapet ville hon introducera bohusläns stolthet och barndomens favoriträtt för de andra; laxpudding! Receptet är en blandning mellan mammas recept och inspiration från Laxbutikens laxpudding, där Stina spenderade sin somrar under tonåren med att servera lax till sommargäster.
 
 
 
Laxpudding:
 
10-12 potatisar skivade i tunna skivor
2 gula lökar, också i tunna skivor
400 g gravad lax
3 ägg
6 dl mjölk
MASSOR med hackad dill
Smör
Salt och peppar

Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll i formen. Klicka ut stora klickar med smör över alltihop. In i ugnen, 225 grader i drygt en timma (eller tills potatisen är klar och äggstanningen har stannat). 
 
Laxpuddingen serverades med en klick smör, en sallad och tunna små knäckebröd med havssalt.
 
 
 

Kommentera här: